Mostanra a szemöldök tetoválás nagyon gyakorivá vált, de egyre több a szemhéj tetoválás és a szájsatír is. Azt azonban kevesen tudják, hogyan érdemes sminkelni, ha már egyébként is „sminkkel az arcunkon” ébredünk fel. Ebben szeretnénk Neked segítséget nyújtani, hiszen ezeket a tartós sminkeket felesleges elfedni, átrajzolni.

Hogyan sminkelj szemöldök tetoválással?

Gyakran találkozunk azzal, hogy az egyébként szép és korrekciót még nem igénylő szemöldök tetoválás át van rajzolva. Ennek általában az az oka, hogy a felvitt alapozó és púder elhalványítja a tetoválást, így a szemöldököt átrajzolják. Nos, ez egyáltalán nem kelt természetes hatást és előbb-utóbb el is maszatolódik. ? A legprofibb megoldás, ha az alapozó felvitele után a szemöldöködet letisztítod egy micellás arctisztítóval átitatott fülpiszkálóval, majd a szemöldököd körül korrigálod az alapozód. Így a szemöldököd természetes hatása is megmarad és az alapozóról sem kell lemondanod.

Hogyan sminkelj szemhéj tetoválással?

Ez már egy fokkal nehezebb kérdés, hiszen a sminkelés függ a szemhéj tetoválás technikájától is. Van, aki csak egészen finom vonalat tetováltat, van, aki az erőteljesebb formát kedveli és a még bátrabbak füstös szemhéj tetoválással rendelkeznek. Arra mindenképpen figyelj oda, ha a szemhéj tetoválásodat átrajzolnád ceruzával vagy tussal, mindig megegyező vastagságú vagy vastagabb vonalat húzz, hogy a tus teljesen elfedje a tetoválást, különben nem lesz túl szép az összhatás. Füstös szemhéj tetoválás esetén a sminkedet is füstösként készítsd el, ami szintén összhangban van a tetoválásoddal.

Hogyan rúzsozz szájsatírral?

Ha egy kellemes, visszafogott színű szájsatírt választottál, akkor bőven elég egy szájfényt vagy ajakápolót felvinned az ajkaidra, ami még jobban kiemeli a szád formáját és a kellemes színt.
Ha erősebb rúzst vinnél fel, mindig figyelj arra, hogy teljes egészében fedje a satírodat és érdemes többször újra rúzsozni, pláne étkezés vagy ivás után.