Szemöldök tetoválás: Minden, amit tudnod kell róla!

A sminktetoválások között a legnépszerűbb szolgáltatás a szemöldök tetoválás. Rengeteg munkát látni szerte a nagyvilágban, akár az internet által, de biztosan akad minimum egy hölgy ismerősünk, akinek már van! Ahány szemöldök tetoválás, sajnos annyiféle, így láthatunk elég elborzasztó munkákat is akár a közvetlen környezetünkben is, és emiatt előfordulhat, hogy kételyek merülhetnek fel bennünk a fontosságáról.

Íme néhány jó tanács, arra az esetre, hogyha nem tudod, valóban megoldást jelent a problémádra, illetve miért is jó egy nőnek a szemöldök tetoválás.

Szemöldök tetoválás: Minden, amit tudnod kell róla!

Miért jó megoldás a szemöldök tetoválás?

  • Az esztétikusan (!!) elkészített sminktetoválás már nők ezreinek könnyítette meg a mindennapjait.
  • A megritkult, helytelenül szedett és soha visszanőni nem akaró szemöldökök szinte egyetlen tartós megoldása.
  • A megfelelően elkészített szemöldök tetoválásról valóban csak a gazdája tudja, hogy szemöldök tetoválás, a külvilág számára nincs tetovált jelleg, hiszen napjainkban a természetességen van a hangsúly! Ezek a jól elkészített sminktetoválás ismérvéi, még akkor is, ha erőteljesebb és sminkeltebb hatást szeretne a viselője.
  • Amennyiben mindennap rajzolnod, poroznod kell a szemöldököd vonalát, akkor ezt a gondot leveheted a válladról a szemöldök tetoválás segítségével.
  • Ha a szemöldököddel formailag nem vagy kibékülve, a szemöldök tetoválás segítségével ezen is lehetséges változtatni.
  • Gyermekkori sérülések következtében hiányosan nőtt szemöldök szálak is pótolhatóak szemöldök tetoválás segítségével.
  • A jól elkészített szemöldök tetoválás fiatalítja az arcot, megnyitja a tekintetett és esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a viselőjének!

Amennyiben a felsorolt pontok közül legalább egynél úgy érzed valóban segítségedre lenne a szemöldök tetoválás, és megkönnyítené a mindennapjaidat, akkor nem érdemes haboznod. Fontos hangsúlyozni, hogy a fentebb említett pontoknál mindenképpen az esztétikus, jól elkészített és megfelelő szavakon hatalmas hangsúly van! Hiszen, ha ezeket nem tartjuk be, akkor sajnos az ellenkezője is előfordulhat, vagyis szépítés helyett… nos…  szerintem látott már mindenki az ellenkezőjére is példát.

Emiatt nagyon fontos, hogy körültekintően válasszunk szakembert, ha szemöldök tetoválást szeretnénk készítettni!

Hogyan ismerhető fel a jó sminktetováló szakember, avagy kihez menjek, hogy nehogy pórul járjak?

  • Az első fontos dolog mindenképpen nézzük meg a munkáit, akár FacebookInstagram és weboldal segítségével, de a legjobb persze, ha egyik ismerősünkön, barátnőnkön látjuk a munkáját.
  • A frissen készült szemöldök tetoválások, általában szépen mutatnak, viszont fontos szem előtt tartani, hogy nem frissen, hanem gyógyultan viseljük a sminktetoválásokat, így gyógyult munkákat is érdemes figyelni. Ooopsss… nem látsz az oldalán gyógyult munkákat?! Ez már intő jel lehet!
  • Érdemes olvasni a véleményeket!
  • Nem szabad az ár alapján dönteni, hiszen a jó szakemberek rengeteget fektettek a tudásukba, pénzt időt, energiát nem sajnáltak, hogy a legszínvonalasabb szemöldök tetoválásokat megtanulják, színvonalas anyagokkal, minőségi gépekkel dolgoznak, hogy a legjobbat tudják nyújtani számodra.
  • Szimpatikus legyen a szakember, képviselje munkáiban is azt a stílust, ami hozzád is közel áll.
Szemöldök tetoválás készítése

Ha megtaláltad a számodra megfelelő szakembert, nincs más hátra, mint kiválasztani melyik szemöldök tetoválás technika áll legközelebb az elképzelésedhez. Itt fontos megjegyezni, hogy egy megfelelően képzett sminktetováló segíteni fog neked a döntésben.

Szeretnél bejelentkezni?

Jelentkezz be sminktetoválásra online felületünkön keresztül

Bejelentkezni telefonon illetve online van lehetőséged ami után pár napon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Amennyiben átalános kérdésed lenne a sminktetoválás kapcsán, az esetben is keress minket bizalommal!

Szemöldök tetoválás technikák

Milyen szemöldök tetoválást válasszak?

1. Szálazott szemöldök tetoválás:

Természetes hatású, vékony szálacskákból épül fel a szemöldök tetoválás. A szálas szemöldök tetoválás nagyon természetes hatású, általában magasan képzett sminktetováló szakemberek tudják szépen, esztétikusan elkészíteni, hiszen rendkívül nagy tudást igényel a készítőjétől, hogy a gyógyult végeredmény valóban természetes hatású legyen.

2. Microbalding szemöldök tetoválás:

Más néven japán szemöldök, Nuance Brows stb.  a létező legtermészetesebb szálazott szemöldök tetoválás. Nem sminktetováló géppel készül, hanem egy speciális kézi eszközzel, amelyben egy pengéhez hasonló, de valójában több aprócska tűből álló speciális tűsorral szálakat húznak a szemöldök területére. A szálak vékonysága megegyezik az eredeti szálacskákkal. Nem mindenkinek ajánlott ez a technika, hiszen függ a vendég bőrtípusától illetve az eredeti szőrszálak mennyiségétől is az elkészítése. Valamint kopasz bőrfelületre nem ajánlott az elkészítése.

3. Soft Powder szemöldök tetoválás:

Napjaink egyik legnépszerűbb szemöldök tetoválása. Valószínűleg azért, mert sminkhatást érhetünk el vele, tetovált jelleg nélkül. Több változata is létezik pl.: lágyan porozott hatás (természetes hatás), Ombre (színátmenetes), valamint erőteljesebb, karakteresebb hatásúra is elkészíthető, attól függ ki milyenre vágyik. Ez a szemöldök tetoválás technika gyógyultan mutatja meg leginkább valódi szépségét. Pár évvel ezelőtt ezek a típusú szemöldök tetoválások váltották ki a régi, klasszikus „csík” szemöldököket.

4. Hibrid szemöldök tetoválás:

Azaz kombinált szemöldök tetoválás. Amikor a Soft Powder technika keveredik a vékony tetovált szálacskákkal.

Fontos kérdés merülhet még fel azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is készülnek normális körülmények között a szemöldök tetoválások.

Hogyan készülnek a szemöldök tetoválások?

Minden munkát alapos tisztítás, fertőtlenítés előz meg. Ezután speciális érzéstelenítő krém kerül a szemöldök területére. A hatóidő lejárta után alapos előrajzolás veszi kezdetét. Igényesen elkészített szemöldök tetoválás előfeltétele a gondos előrajzolás! Miután a vendég is és a szakember is elégedett az előrajzolt formával, a megfelelő szín kiválasztásra került, kezdetét veszi a sminktetoválás. A szemöldök tetoválás az érzéstelenítéseknek köszönhetően, ami a munkafolyamat közben is többször előfordul, nem a fájdalmas eljárások közé tartozik. Persze függ attól is, hogy milyen géppel, és milyen speciális érzéstelenítőkkel dolgozik a sminktetováló szakember.

A frissen készült szemöldök tetoválások élénk színűek, sötétebbek, intenzívebbek, mint amilyenek majd a gyógyulás után lesznek. Ezért nem szabad megijedni, ha az első napokban túl intenzívnek érezzük az eredményt, hiszen még egy gyógyulási folyamat hátra van. A végleges eredményt 5-6 hét elteltével látjuk.  Ezután egy kontrol tetoválás javasolt, ahol a sminktetoválást végző szakember megnézi a gyógyult eredményt, az esetleges hiányosságokat pedig pótolja.

Az elkészült szemöldök tetoválásnál fontos az utóápolás, hiszen azt, hogy hogyan gyógyulnak a szemöldök tetoválások, ahhoz a viselője is nagyon sokban hozzájárulhat!

Szemöldök tetoválás készítése

Mire figyelj szemöldök tetoválás után?

Mire figyelj szemöldök tetoválás után
  • 2 hétig tilos a szolárium, szauna, uszoda, wellness használata!
  • 2 hétig tilos bármilyen kozmetikai kezelést igénybe venni!
  • 2 hétig tilos a nyaralás, napoztatás!
  • A szemöldök tetováláson keletkező pörk réteget (vékony hártya réteg) tilos vakargatni, piszkálni!
  • A szalonban kapott speciális utóápoló krémmel a sminktetováló szakember által jóváhagyott formában ápolni, gondozni kell!
  • Tilos a tetovált felület feláztatása (hajmosásra nagyon figyelj.)!

Mennyire tartós a szemöldök tetoválás?

Nos ez a téma elég megosztó, hiszen a régi klasszikus kékes-fekete „csík” szemöldök tetoválások több évre, legtöbb esetben pedig örökre tartósak maradtak… , viszont olyat már senki sem szeretne, hiszen mindenki a természetes hatást részesíti előnyben.

Ebben az esetben sajnos meg kell érteni, hogy a természetes hatású szemöldök tetoválások mivel teljesen más módszerrel vannak elkészítve, mint régi tárasaik, emiatt kevésbé tartósak. Az esetek többségében a mai korszerű szemöldök tetoválásoktól nem szabad elvárni, hogy több évre, vagy évtizedre tartós maradjon. A tartósság függ a bőr típusától, a napozási szokásoktól, a kiválasztott szín és technikától, hormonális változásoktól.

Vagyis elég sok mindentől, de nagy általánosságban elmondható, hogy a mai mindenki számára divatos és természetes hatású szemöldök tetoválások általában 1,5-3 évig tartanak. Szükséges min. 2 évenként a frissítésükre, mert különben elhalványodnak a bőrből.

Úgy gondolom ez mindenképpen előny és nem hátrány, hiszen benne van a változtatás lehetősége!! Ki tudja legközelebb lehet más technikát, színt stb. választanál…, de az is lehet pár év alatt változol, változik az ízlésed is , arcod is és emiatt már teljesen más az ami jól áll neked.

Bízom benne, hogy segíteni tudtam neked a döntésben, és választ adtam felmerülő kérdéseidre, kételyeidre! Most már nincs más hátra csak élvezd a szép szemöldök tetoválás adta előnyöket…

László Krisztina