Mi a teendő szemöldök tetoválás után? Hogyan vigyázzak rá?

A első fontos dolog, hogy minden frissen készült sminktetoválás sötétebb és intenzívebb, mint a gyógyulási folyamat végeztével lesz. Ez sokunknak aggodalomra adhat okot, hiszen előfordulhat, hogy úgy távozunk a szalonból, hogy nem vagyunk teljesen elégedettek az elkészült eredménnyel. Bár tudom sokszor nehéz elhinni, amit a sminktetováló szakember mond nekünk ezzel kapcsolatosan, azonban érdemes megfontolni a szavait, hiszen nem a mi szemöldök tetoválásunk, amit először látott életében.

Fontos tudni valók, hogy elűzzük az aggodalmadat, még mielőtt pánikba esnél:

Mikor van szükség a meglévő szemöldök tetoválások elhalványítására, vagy teljes eltávolítására

A szemöldök tetoválás elkészültével a tükörbe nézve a sötét, picit karakteresebb eredmény mellett minimális duzzanat is felléphet, amennyiben érzékenyebb a bőröd picit ki is pirosodhat, de nem kell attól tartanod, hogy napokig így maradsz, hiszen fél óra-  óra múltán a duzzanat és pirosság teljesen megszűnik és a sötét , intenzív szín látványa nem tart sokáig, még a legrosszabb esetben is max. 7 napig.

Bár meglepően sokan, ezt az intenzív karakteresebb állapotot is kedvelik, és emiatt nem érdemes szabadságot sem ki venni, hiszen sok esetben a környezetünk abszolút nem tartja erőteljesnek a frissen készült szemöldök tetoválásunk, csak mi magunk érezzük hirtelenül olyan „soknak” és erősnek.

Hogyan érdemes vigyázni a frissen készült szemöldök tetoválásra?

Ahhoz, hogy egy szemöldök tetoválás minél szebben gyógyuljon, azért te magad is nagyon sokban hozzájárulhatsz!

Fontos, hogy a kapott utóápolási utasításokat mindenképpen tartsd be!!

Ahány sminktetováló szakember, annyiféle utóápolási protokoll létezik, így kérlek azt az utasítást tartsd be, amit számodra javasoltak, hiszen aki elkészítette a szemöldök tetoválásodat, ő tudja mi a legmegfelelőbb számodra!

Szemöldök tetoválás: Minden, amit tudnod kell róla!

Amire mindenképpen oda kell figyelned az első két hétben a szemöldök tetoválás elkészülte után:

  • TILOS az uszoda, szauna, közös fürdő, wellness használat!
  • TILOS a szolárium, és napoztatás, nyaralás erre az időszakra!
  • TILOS bármilyen kozmetikumok használata a sminktetoválás területén (pl.: smink, arckrém stb.), az utóápoló krém kivételével!
  • TILOS kozmetikai kezeléseken részt venni (masszázs, gőzölés stb.)!
  • TILOS szemöldök tetoválás felületét kapargatni, vakargatni!
  • TILOS a nyáron készült sminktetoválásokat direkt napozásnak kitenni, strandolni!
  • TILOS feláztatni a sminktetoválást!

Ha ezeket a tanácsokat betartod, úgy már biztos lehetsz benne, hogy te mindent megtettél a tökéletes gyógyulás érdekében.

A teljes gyógyuláshoz picit türelmesnek kell lenned, hiszen 5-6 hetet is kell sokszor várni rá, annyi idő kell a pigmentnek amíg szépen beépül a bőrödbe. Ezután nincs már hátra, mint egy kontroll szemöldök tetoválás, ahol a sminktetoválást végző szakember ellenőrzi a gyógyulás eredményét, valamint a hiányokat pótolja. Itt eltudod mondani, ha valamivel esetleg nem vagy még elégedett, vagy pici módosítást szeretnél. Teljesen késznek egy szemöldök tetoválás kizárólag a kontroll tetoválás után mondható!

Fontos!! A tetoválás elhalványításról és eltávolításról pontos és személyre szabott információt és tanácsot kizárólag előzetes konzultációval ill. a meglévő tetoválásról küldött fotóval lehetséges. A fent említett információk tájékoztató jellegűek.

Szerző: László Krisztina