Mikor van szükség a meglévő szemöldök tetoválások elhalványítására, vagy teljes eltávolítására

Mindig megoldás a rátetoválás?

Munkám során rengeteg olyan sminktetoválással találkozom ahol sajnos „rátetoválással” nem lehetséges szépen elkészíteni az új tetoválást. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudja a szakember elkészíteni ezeket a sminktetoválásokat, hanem azt, hogy előre tudjuk, hogy a gyógyult eredmény nem lesz megfelelő, így sem a vendég, sem pedig a tetováló szakember nem lesz elégedett a gyógyult végeredménnyel. Ez esetben úgy gondolom érdemes a kezelést végző szakember véleményére hallgatni, hiszen valószínű már több hasonló esettel találkozott, így tapasztalatból is bővebb felvilágosítást tud adni ez ügyben.

Mikor van szükség a meglévő szemöldök tetoválások elhalványítására, vagy teljes eltávolítására
Lézeres tetoválás eltávolítása

Kinek szükséges a meglévő szemöldök tetoválás elhalványítása?

Két csoportot említenék meg, akiknek szükséges lehet a már meglévő szemöldök tetoválás elhalványítása, ahhoz, hogy az újonnan elkészült tetoválás természetesebb hatású legyen.

Elsőként megemlíteném azokat a hölgyeket, akik akár 10-15 éve is viselik a szemöldök tetoválásukat, ami idővel sem kopik, halványodik. Általában klasszikus satírozással készültek ezek a tetoválások, és nagyon sok esetben kékes színűek. Ebben az esetben általában a járható út a kíméletes lézeres elhalványítás, és amennyiben formailag helyre hozható, úgy abban az esetben semmi akadálya a halványítás után egy természetesebb hatású szemöldök tetoválásnak.

Szeretnél bejelentkezni?

Jelentkezz be sminktetoválásra online felületünkön keresztül

Bejelentkezni telefonon illetve online van lehetőséged ami után pár napon belül felvesszük veled a kapcsolatot. Amennyiben átalános kérdésed lenne a sminktetoválás kapcsán, az esetben is keress minket bizalommal!

Másodjára pedig szeretném azokat a hölgyeket megemlíteni, akik 5-6 évvel ezelőtt készítették a szemöldök tetoválásukat.

Ugyanis ebben az időszakban egy hatalmas változás indult el kis hazánkban a sminktetoválásokat illetően. Ekkor kezdtek előtérbe kerülni a természetes hatású szemöldök tetoválások. A vendégekben viszont volt egy közös pont, amikor sminktetoválásra érkeztek, senki nem szeretett volna „vörös szemöldököt”. Így az akkor tájt megjelenő pigmentek nagyon előnyösek voltak mind a vendégek, mind pedig szakemberek számára, hiszen az új pigmentek segítségével kiküszöbölhető volt a szemöldökök vörös tónusú hatása. Viszont egyúttal az új pigmentek hátránya is ez lett, hiszen előfordulhatott, hogy túl hűvös tónusúvá változott a tetoválás színe. Amennyiben a bőr így reagált ezekre a típusú pigmentekre, úgy abban az esetben is előfordulhat, hogy szükség van halványításra,vagy a szín felmelegítésére, egy új szemöldök tetoválás elkészülte előtt.

A fent említett két eset akkor áll fent, ha a régebbi tetoválások színe még erőteljes sötét színű.

Amennyiben a régebbi tetoválás vöröses árnyalatú, vagy halvány, úgy azokban az esetekben nem minden esetben van szükség eltávolításra, elhalványításra, az esetek többségében egy színkorrekciós eljárással palástolható ez a probléma és amennyiben a forma is engedi nincs akadálya egy újabb természetesebb hatású végeredmény elkészítésére.

Fontos kérdés lehet még, hogy mikor szükséges a régi szemöldök tetoválások teljes eltávolítása. Teljes eltávolításra azokban az esetekben van szükség, amikor formailag nem előnyös a vendégnek a meglévő tetoválása és javítani sem lehet rajta. Vagy abban az esetben, amikor formailag ugyan rendben van a szemöldök tetoválás, viszont a vendég klasszikus satírozott, régi szemöldök tetoválásból, természetes hatású szálazott hatást szeretne. Ebben az esetben általában ez az egy járható út van, a korrekciós eljárások mellett, természetesen akkor, ha valóban szép eredményt szeretnénk elérni.

Ezen bejegyzésem kapcsán szeretném megragadni az alkalmat, hogy ismét írjak pár sort, a manapság készült szemöldök tetoválásokkal kapcsolatosan. Legyen szó az ultra-természetes szálasról, vagy akár a sminkeltebb hatású púderes technikákról. Ezek a szemöldök tetoválások, már nem a tartósságról híresek. Aminek , mint szakember csak az előnyét látom, mert mindig lehetőség van a változtatásra, hiszen az évek múlásával változik az arcunk, az ízlésünk. Nem biztos, hogy ami 20 évesen tetszik , az majd 40 évesen is fog, vagy az is lehet, hogy már előnytelen lesz számunkra. A mai eljárásokkal készült szemöldök tetoválások, már nem tartanak 10-15 évig, aki erre számít, annak nem ajánlom az új természetes technikákat. Viszont az új eljárásoknak köszönhetően a változtatás lehetősége adott, hiszen, ha elhalványodik a bőrünkből, úgy a frissítések alkalmával, akár egy másik közkedvelt, vagy a vendég számára szimpatikus típusú szemöldök tetoválást is választhatunk. A frissítéseket általában 1,5-2 évenként ajánlott igénybe venni, hiszen a saját bőr megújuló folyamatainak, illetve bőr és pigment típusok , valamint a kiválasztott technikának, napozási szokásoknak következtében idővel halványodni fog a bőrben.

Fontos!! A tetoválás elhalványításról és eltávolításról pontos és személyre szabott információt és tanácsot kizárólag előzetes konzultációval ill. a meglévő tetoválásról küldött fotóval lehetséges. A fent említett információk tájékoztató jellegűek.

Szerző: László Krisztina